compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. Tanyasi kenyér olajban sült cukkinivel

Tanyasi kenyér olajban sült cukkinivel

A tanyasi kenyér olajban sült cukkinivel felkészíti Önt minden kihívásra, amit csak a nap tartogathat. Nagyon könnyű elkészíteni, és roppant ízletes!

Tanyasi kenyér

Hozzávalók

  • 4 szelet tanyasi kenyér
  • 2 cukkini
  • 150 g krémsajt
  • 2 evőkanál aprított metélőhagyma
  • Kevés metélőhagymavég
  • 1 korty citromlé vagy limelé
  • Só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Használjon paradicsomot vagy tojásgyümölcsöt

A sült cukkini mellett, vagy ahelyett használhat paradicsomot vagy tojásgyümölcsöt is vékonyra szeletelve és hirtelen kisütve.

Tanyasi kenyér

Elkészítés

Elkészítési idő: 20 perc

Vágja fel a cukkinit hosszában 5 mm vastag szeletekre, a krémsajtot tegye egy tálba, és keverje krémesre, fűszerezze ízlés szerint sóval, borssal, citromlével, majd borítsa bele a metélőhagymát is. Hevítse fel az olívaolajat egy grillserpenyőben, majd süsse benne a cukkiniszeletek mindkét oldalát 2–2 percig. Sóval és borssal fűszerezze őket. A tanyasi kenyereket kenje meg a krémsajttal, majd helyezze rájuk a cukkiniszeleteket. Körítse metélőhagymavégekkel, és tálalja.

megosztás