Gyakori keresési kifejezések
Recept
A paradicsom és a spenót frissen szedve a kertben nagyszerű alapot ad egy ízletes, zöldséges lepényhez. Próbálja ki ezt a receptet, biztosan ízleni fog.
Paradicsomos és spenótos lepény
A lepény úgy is finom, ha a zöldségek mellé használ egy kis sonkát is.
Paradicsomos és spenótos lepény
Elkészítési idő: 55 perc
Kenje ki a lepényformát egy kis olívaolajjal, nyújtsa addig a leveles tésztát, míg egy kicsit nagyobb nem lesz a formánál, hogy a széleket is beborítsa. Mossa meg a spenótot, rázza le róla a vizet és távolítsa el a szárakat. Felezze meg a koktélparadicsomokat, majd aprítsa fel az újhagymát. Az olívaolajat hevítse fel egy serpenyőben, majd rövid ideig, hirtelen süsse át a metélőhagymát és a fokhagymát, adja hozzá a spenótot és süsse addig tovább, amíg az meg nem fonnyad. Egy kis ideig hagyja hűlni, majd terítse a tésztára a paradicsomokkal együtt. Verje fel a tojást a tejszínnel, és bőségesen fűszerezze sóval, borssal, szerecsendióval. A tojásos keveréket öntse a spenót és a paradicsom tetejére. Süsse 25 percig légkeveréses sütőben 160 °C-on. Ezután szedje le a száráról a bazsalikomleveleket, és szórja meg velük a lepényt.
Ezek a témák is érdekelhetik