Gyakori keresési kifejezések
A forró krumplileves kétszer olyan jól esik egy hűvös, esős napon, vagy csak ha kellemetlen az idő! A mi verziónkba csak néhány hozzávaló kell, az étel pedig még finomabb, ha otthon termesztett zöldségekből készítjük
Krumplileves
Négy fő részére:
Krumplileves
Mossa meg és hámozza meg a burgonyát, majd mossa meg és karikázza fel a póréhagymát. Hámozza meg a fokhagymát, vágja apróra (vagy törje át).
Forraljon sós vizet egy nagy edényben, tegye bele a burgonyát, és főzze puhára. Vegye le az edényt a tűzhelyről, amikor a burgonya megfőtt, és hagyjon egy kis főzővizet az edény alján. Törje a burgonyát kézzel kis darabokra az edénybe. Adja hozzá, vagy törje bele a fokhagymát, majd tegye vissza az edényt a tűzhelyre.
Folyamatos kevergetés mellett adja hozzá a tejet és a tejszínt, amikor kezd a leves sűrűsödni (és szükség szerint még több vizet), amíg el nem éri a kívánt sűrűséget és állagot. Ízlés szerint fűszerezze szerecsendióval, zöldfűszerekkel, sóval és borssal. Adja hozzá a metélőhagymát, főzze még néhány percet, és kész is! Tálalás előtt díszítse a levest petrezselyemmel.
Vágja a bagettet karikákra, és szervírozza a leveshez. Ha úgy jobban szereti, vágja a kenyeret kockákra, és pirítsa meg serpenyőben egy kis olajon, közepes lángon, hogy pirított zsemlekockát kapjon.
Jó étvágyat!
Ezek a témák is érdekelhetik