Gyakori keresési kifejezések
A bodzavirágszörp egyre nagyobb népszerűségnek örvend azóta, hogy a frissítő Hugo aperitif elkezdett megjelenni a bárok italválasztékában. Maga is készíthet otthon bodzavirágszörpöt, szinte gyerekjáték. Itt megmutatjuk, hogyan teheti meg.
Ha nincsen saját bodzabokra a kertben, amiről virágot szedhetne, nézzen körül a helyi parkokban vagy az erdei tisztásokon. Mivel a bokor nem túl nagyigényű a talajjal szemben, sok területen megtalálható a környezetünkben. Azonban a virágokat csak délben szedje, amikor a nap tűzi, hogy teljes aromáját élvezhesse. A virágot egyre többen árulják a helyi piacokon is.
Bodzavirágszörp
Nagyjából 1,5 liter szörp készítéséhez kell:
Bodzavirágszörp
1. lépés: Alaposan mossa meg a bodzavirágokat. Forralja fel a vizet egy nagy edényben, oldja fel benne a cukrot, és adja hozzá a citromsavat.
2. lépés: Mossa meg a citromokat forró vízben és vágja szeletekre őket. Adja a citromokat és a virágokat a cukros vízhez.
3. lépés: Fedje le a keveréket, és hagyja ázni három napig, néha keverje meg.
4. lépés: Szűrje át egy finom szűrőn a keveréket, aztán még egyszer forralja fel a szörpöt, és még forrón töltse azt tiszta üvegekbe.
A bontatlan palackokat hűvös, sötét helyen egy éven át tárolhatja.
Ha csodásan szép, díszes üvegekbe tölti, a háziszörp tökéletes ajándék, mikor kerti partira megy.
Ha egy rész szörpöt négy rész vízzel hígítunk, a szörp virágillatű felfrissülést nyújt a forró, nyári napokon. Ha szeretné az estét egy aperitiffel zárni, egy Hugóval megteheti, keverjen össze Proseccót, bodzavirágszörpöt, ásványvizet és mentát. A bodzavirágszörp számtalan módon használható desszertekhez is. Realisztikus alternatívát nyújt azok számára, akik szeretnek édesszájú énjüknek kedveskedni: készülhet belőle jégkrém, joghurtot, túrót édesíthetünk vele, tortába tehetjük, gyümölcsökkel kombinálhatjuk.