Gyakori keresési kifejezések
Bár nyáron inkább a ropogós salátákat és a hideg leveseket szeretjük, az esti fogások akkor is lehetnek melegek és laktatók. A kedvenc őszi receptünk: sütőtökös gnocchi.
Sütőtökös gnocchi
Étolaj, só és bors
Sütőtökös gnocchi
Mossa meg és vágja félbe a sütőtököt, a belsejét távolítsa el, és vágja nagyobb darabokra. A sütőtökhöz adjon sót, a megpucolt fokhagymát is adja hozzá, és lassan süsse azt 25 percig egy olajjal kikent sütőtálban, előmelegített sütőben (alsó és felső sütéssel), 180 °C-on. Vegye ki a sütőtálat. Pár sütőtökdarabot tegyen félre, a többit törje össze villával. Gyúrja hozzá a lisztet és a fokhagymát is.
Gyúrja rúddá (nagyjából 3 cm átmérőjű), majd erről vágjon falatnyi darabkákat, ezeket pedig lassan főzze forró, sós vízben addig, amíg a víz felszínére nem emelkednek. Emelje ki a kis gombócokat, majd keverje azokat össze a sütőtökdarabokkal, egy kis rukkolával, és olvasztott vajon, parmezánnal megszórva tálalja őket levesestányérban.
Ezek a témák is érdekelhetik