compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. Házi készítésű sütőtökös gnocchi

Házi készítésű sütőtökös gnocchi

Bár nyáron inkább a ropogós salátákat és a hideg leveseket szeretjük, az esti fogások akkor is lehetnek melegek és laktatók. A kedvenc őszi receptünk: sütőtökös gnocchi.

Sütőtökös gnocchi

Hozzávalók

  • 1 sütőtök, például Hokkaido (közepes méretű)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2–3 bögre liszt
  • Egy kis rukkola (megmosva)
  • Egy kis vaj (olvasztott)
  • Egy kis parmezán (reszelt)

Étolaj, só és bors

compo image

Sütőtökös gnocchi

Elkészítés

Mossa meg és vágja félbe a sütőtököt, a belsejét távolítsa el, és vágja nagyobb darabokra. A sütőtökhöz adjon sót, a megpucolt fokhagymát is adja hozzá, és lassan süsse azt 25 percig egy olajjal kikent sütőtálban, előmelegített sütőben (alsó és felső sütéssel), 180 °C-on. Vegye ki a sütőtálat. Pár sütőtökdarabot tegyen félre, a többit törje össze villával. Gyúrja hozzá a lisztet és a fokhagymát is.

Gyúrja rúddá (nagyjából 3 cm átmérőjű), majd erről vágjon falatnyi darabkákat, ezeket pedig lassan főzze forró, sós vízben addig, amíg a víz felszínére nem emelkednek. Emelje ki a kis gombócokat, majd keverje azokat össze a sütőtökdarabokkal, egy kis rukkolával, és olvasztott vajon, parmezánnal megszórva tálalja őket levesestányérban.

megosztás