Gyakori keresési kifejezések
Számos finomságot varázsolhat otthon termesztett bogyós gyümölcsökből. Itt megosztjuk Önnel négy kedvenc bogyósgyümölcs-receptünket.
Hozzávalók
Elkészítés
Alacsony lángon olvassza meg a vajat. A zabkekszeket tegye egy hűtőtasakba, és sodrófával zúzza azokat apróra. Keverje a morzsákat a vajhoz, és a masszát terítse ki egy nyitható tortaforma aljára. Erősen nyomkodja le, és tegye a hűtőbe.
A zselatint áztassa hideg vízbe. A narancsot mossa meg forró vízben, szárítsa meg, és a héjának a felét reszelje le. Facsarja ki a levét. Keverje össze a krémsajtot, a túrót, a porcukrot és a narancshéjat. Verje kemény habbá a tejszínt, és óvatosan forgassa bele. Nyomkodja ki a zselatint és egy edényben melegítse együtt a narancslével, amíg fel nem oldódik. Keverjen bele 2–3 evőkanál túrókrémet, majd forgassa a zselatint a krémbe. Terítse el a tortaformában, és simítsa el. Legalább két órára tegye hűtőbe.
A ribiszkét mossa meg, szárítsa meg és szedegesse le a szemeket a csumákról. A bogyókat szórja meg a cukorral, keverje össze, és szórja a torta tetejére. Díszítse levelekkel.
Nyolc, egyenként 150 ml-es jégnyalókához elég keverék
Hozzávalók
Elkészítés
Mossa meg, tisztítsa, szárítsa és pürésítse az epreket, akár át is nyomhatja őket egy szitán. Főzze fel a cukrot két evőkanál vízzel, hagyja kihűlni, és keverje össze az eperpürével, a limelével és a joghurttal. Verje fel a tojásfehérjét és a tejszínt, amíg teljesen meg nem keményedik, és egyenletesen forgassa bele a masszába.
Egy lapos fémedényben fagyassza le a gyümölcskeveréket, és időről időre keverje meg (nagyjából minden fél órában). Helyezze a formákat a fagyasztóba. Ha a keverék már félig megfagyott, öntse azt a formákba, nyomja beléjük a jégkrémpálcákat, és fagyassza további 3–4 órán keresztül.
Felszolgálás előtt tartsa a formákat egy pillanatra forró víz alá.
A jégnyalóka ugyanilyen jól működik málnával és vadszederrel is.
Négy darab 300 grammos üveghez
Hozzávalók
Elkészítés
A dzsem gyorsan elkészül: Öblítse le a bogyós gyümölcsöket. Tegye a gyümölcslevet és az organikus narancs reszelt héját egy edénybe, és keverje el a bogyós gyümölccsel és a befőzőcukorral. Kavargatva forralja fel a keveréket, és hagyja lassan forrni nagyjából négy percig. Ezt követően keverje bele a négy evőkanál crème de cassis-t, a dzsemet pedig öntse azonnal az előkészített üvegekbe. Zárja le az üvegeket, és hagyja a dzsemet kihűlni.
Négy adaghoz
Hozzávalók
Elkészítés
Tisztítsa meg, mossa le és vágja fel az epreket, majd pürésítse őket a tejjel egy turmixgépben. Ha szeretné, szitán is átnyomhatja. Adja hozzá a maradék hozzávalót, és keverjen mindent össze még egyszer. Édesítse mézzel ízlés szerint. Öntse az epres tejturmixot poharakba, díszítse mentalevéllel és eperrel.