compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Fűszernövények, gyümölcsök és zöldségek
  5. Ehető gyomok

Vitaminokban gazdag, szabadon nőtt növények felhasználása a konyhában

Ehető gyomok

A gyomok ott és akkor nőnek, amikor és ahol nekik tetszik – panaszkodhatunk emiatt, vagy ki is használhatjuk ezt. A legmakacsabb növények közül sokat fel tudunk használni a főzés során. Sokszor több tápanyagot nyerhetünk belőlük, mint jól tartott zöldségeinkből. Ebben a cikkben bemutatunk egy egyedi módot az ellenük való harcra, és megismertetünk Önnel hat ehető gyomot, amelyek tökéletesen illenek az egészséges étrendbe. FONTOS: csak olyan növényt szedjen le, amit magabiztosan felismer! Szedésükhöz a kora reggeli időszak a legmegfelelőbb, amikor a növény még friss és lédús.

Sokszínű és ingyen van

Elérhető bárhol és bármikor

Vitamindús

Pitypang

Spenótpótlék

Csalán

Fűszeres aroma

Podagrafű

Meglehetősen keserű

Kerek repkény

Fokhagymás íz

Medvehagyma

Fehérjében gazdag

Tyúkhúr

megosztás